Ontmoetingen moslims en christenen:  nuttig, nodig of overbodig?

Bijzonder programma in De Wijkplaats op zaterdag 28 april van 10.00-14.00 uur

We lezen en bespreken fragmenten  uit het boek ‘Uit liefde voor de Islam’ van Paolo Dall’Oglio, een jezuïet die in Mar Moussa in Syrië een gemeenschap stichtte waar moslims en christenen samen de liefde voor de islam in praktijk brengen. Paolo is door IS gevangen genomen. We weten niet of hij nog leeft. Kan de kloostergemeenschap in Mar Moussa voor ons een spiegel zijn als het gaat om het elkaar ontmoeten en beter leren kennen als moslims en christenen? Kunnen deze ontmoetingen de vrede in de wereld bevorderen?

We bekijken en bespreken een korte film van een interview met Jacques Mourad, een monnik van Mar Moussa, die door Assad en later door IS gevangen is genomen, en nu in Irak woont. Mourad spreekt over de positie van minderheden en pleit voor beëindiging van alle oorlog en geweld. Hebben wij een juist beeld van de huidige situatie, de geschiedenis en de vredeskansen in het Midden-Oosten? Kan en/of moet de samenwerking met dictatoriale regiems worden verbroken?

De gesprekken worden begeleid door Yosé Höhne-Sparborth (net terug van haar 11e bezoek aan Irak!) en Julia van Wel, voorgangers in de Antoniuskerk. Kosten voor deelname: € 7,50 incl. lunch, contant te voldoen bij binnenkomst. Adres: Joh. Camphuysstraat 101, 3531 SE Utrecht.  Aanmelden vóór 20 april: dewijkplaats@xs4all.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s